AKUPIJA


buat mmber2 nonoi…
March 28, 2008, 8:10 p
Filed under: Uncategorized

assalamualaikum..

first time kasih sbb sudi masuk weblog kmk…(utk nonoi: pnde ko promote blog aku oo)..blog ni sama ngan friendster, cma functionnyer lain. tp ni cam personal blog la..list kt bwah adalh step nk wat blog:

1) register (http://wordpress.com) sbg ahli

2) dh siap suma, open dashboard..(dlm dashboard ada write, manage, comments, blogroll, presentation, users, option & upgrades)

3) –write: utk tulis2 artikel, diary,@sukati la nk tulis apa2..pasya klik publish

    –manage: utk edit, delete

    –comments: k org komen blog kita

    –blogroll: utk tmbah link kita (klik add link). cthnya insert nama kmk & weblog kmk.    pasya add.

     –presentation: haa..ni utk background, pilih yg maner korang ska. pasya activekn.

     – yg lain2 xpnting, pande2 korang explore blog ni..klu just ajar cmni jer susah skit.

bleh juak nk masuk gambar2 kita, tp da step nya lagi..klu dah brjaya explore blog ni…pas2 bleh kak ajar cmner nk insert gambar, slide & video. de mslah emel me…

#slamat mncuba…



happy birthday to you!!!
March 21, 2008, 6:50 p
Filed under: pix

hepy birthday!!! ni anak sedare aku..(ajik & norish)  hai..rindunyer…well, lov and miss u my boys!!



Persahabatan kita…(for all my friends…)
March 19, 2008, 9:08 p
Filed under: my day

Sekadar Renungan… 

menyentuh perasaan…….. 

malam tadi kamu dan kawan baikmu bertengkar. 

kalau membuat keputusan tak mahu bercakap dgnnya keesokan harinya.

dia senyum kepadamu.kamu mengetap gigimu kpdnya. 

dia menceritakan perkara yg baik tentang kamu kpd kwan2nya yg lain. 

kamu pula menyebarkan khabar angin mengenainya. 

dia cuba mendekatimu dan menegurmu. 

tapi kamu tolaknya ke tepi. 

baginya kamu seorg kawan yg terbaik. 

kamu pula rasa dia seorg kawan yg paling teruk pernah kamu jumpa. 

dia pun menulis nota kpdmu dan menceritakan semula kenangan manis yg

pernah kamu dan dia kongsi bersama. 

kamu pula menulis semua saat buruk yg kamu ingat sepanjang bersamanya.

jauh di sudut hatimu kamu mengasihaninya. 

tapi di hatimu sudah penuh dgn kebencian. 

keesokan harinya kamu jumpa satu nota drpdnya:  Continue reading



aku termenung, menganalisis, menginterprestasi dan mendokumentasikan sesuatu….
March 17, 2008, 10:33 p
Filed under: my day

pe yg aku menungkan tu?? xde mende…tp aku ttap fikirkan sesuatu gak..hehehe. cume termenungkn my own future lak..pe yg akan terjadi pd mase dpan, keadaan dan perubahan aku pd masa akn datang?? sumernya ketentuan Illahi..tp aku ttap aku. xkan berubah cam sesetgh orang tu cpt sgt berubah. aku pnah alami mlalui pengalamn org lain..whatever pun, keadaan bleh mrubah kiter samada yg baik jd jahat dan sebaliknyer..sumernyer trpulang pade diri sendiri…tepuk dada tanya iman!!



think angle yg best
March 17, 2008, 10:28 p
Filed under: pix

lisa tolong aku wat stand-upper…thanks my frenz!!



memory at mestica safa (23&24 february 08)
March 14, 2008, 5:43 p
Filed under: pija's slide show


plez leave me alone!!!
March 12, 2008, 8:51 p
Filed under: pija's slide show